Blogs

comença la primavera

Avui comença la primavera!! Ja es nota amb aquestes últimes caloretes!!
Comencem aquell impàs en que comença a espigar-se (fer flor), tot el que ve de l'hivern. I el que hi ha de nou encara és petit.
Cada any aconseguim escurçar més aquesta etapa, però és força irremediable...
Que tingueu bon cap de setmana,
I feliç equinocci!!

una mica d'anticicló

Sembla que les neus arriben amb la primavera...!
Fa fresqueta però els arbres ja rebroten, i el verd dels camps ja ha canviat de color...
A veure si aquest anticicló ens deixa treballar el camp amb una mica de treva.
Les carabasses ja s'han acabat. I amb la bleda hem de fer pausa, doncs molts us heu animat i l'hem arrassat!!
Disculpeu amb l'embolic dels ous d'aquesta setmana, va haver una errada amb una publicació i al borrar-la hem vist que moltes comandes s'han borrat. 
Per la resta tot igual!

setmana 9, una mica de plugeta!

Per fi una mica de plugeta!! Tot i que ara voliem començar a treballar una miqueta el camp per les primeres sembres i plantacions... però ja se sap, mai plou a gust de tothom. I realment feia molta falta una mica de pluja!
Ja tenim l'hivernacle casi a punt. Aquesta setmana acabem d'abonar i la instal-lació de reg, i la setmana entrant ja sembrem el planter de porro!!
Hem decidit treure del catàleg les cols de brusseles, doncs están força plenes de pugó, i hem cregut convenient deixar de servir-les.

setmana 8

Bona fresqueta!

setmana 7

Sembla ser que finalment acabem l'hivernacle!!! Posarem el plàstic amb els companys pagesos, i podrem fer el planter de porro per la propera temporada!!!
Comencem amb els alls tendres. I seguim amb la resta!
Suposo que en una o dues setmanes màxim ja podrem oferir-vos bleda. Encara està un pel justeta i no sabem si arribariem a poder-ho servir tot...
 
Bon cap de setmana!

setmana 6

Tornem a tenir cols de brussel-les. De brócoli fem una parada, a veure si rebrota una miqueta.

setmana 5

Bona fred!!!
Canviem de productor de mandarina, doncs a Aigua Clara ja han acabat la campanya. Seguirem amb en Salvador Estruch, de València també.
De pera farem pausa fins a nova varietat, si n'hi ha, doncs la decana, que és la trobem ara, és molt dura i poc gustosa.
En verdures no gaires novetats. Sí que ens agradaria recomanar-vos de guardar el mesclum en un taper. Doncs si no l'enciam s'oxida amb facilitat, ja que no està guardat en bosses amb gasos que controlen l'atmosfera.

setmana 4

Bones plujetes!! N'hauria de caure més...és benvinguda!!
Aquesta setmana sense novetats. Esperant a que els alls tendres acabin de fer la última estirada.
I esperant que arribi la fred...que no fa hivern!!!

setmana 3

 Sembla que ja ens hem incorporat tot@s!

setmana 48

Ara sí que tenim aquí l’hivern….
Com ja heu vist, amb la tramuntanada de la setmana passada casi tot el és fulla ha quedat molt malmès. Esperem que tot es recuperi aviat.
Els enciams igual…
En quant a la fruita, els kiwis estan com pedres. És normal, han de seguir el seu procés natural de maduració, cal que els deixeu fora de la nevera.
De moment acabem amb la pera conference del productor que en teníem fins ara, així que fem pausa de pera.
Animar-vos a tastar el trinxat, barreja de cols, brócoli, bleda…tallat i netejat, a punt per ser cuinat, saltejat, al vapor, acompanyant pasta o arròs… Molt bò i pràctic!
També dir-vos que en 15 dies farem comanda d’oli, si hi ha prou demanda. Ve envasat en garrafes de 5 litres a 35€ la garrafa. És el mateix de l’any passat, del company de la Xarxeta. Primera premsada en fred i seguint el mètode tradicional.
Els qui en volgueu veureu que està a l’apartat d’altres. Ja us aniré informant de quan arriba.

Print Friendly
Syndicate content